Bloog Wirtualna Polska
Są 1 124 804 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
Kategorie

Płucka na kwaśno

środa, 19 listopada 2008 14:01
Skocz do komentarzy
Jeden kg płucek cielęcych lub wieprzowych starannie wypłukać, odciąć tchawicę. Pęczek włoszczyzny umyć, obrać, zalać wrzącą wodą, zagotować, włożyć płucka, dodać liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego, oraz pieprzu, posolić i gotować pod przykryciem 90 minut. Płucka wyjąć, ostudzić, pokrajać w cienkie paski. Przyrządzić sos: na rozgrzanym tłuszczu (łyżka smalcu) usmażyć pokrajaną w drobną kostkę cebulę na jasnozłoty kolor. Dodać łyżkę mąki, rozprowadzić ostudzonym wywarem z gotowanych płucefc, zagotować, posolić, dodać do smaku octu i cukru. Włożyć pokrajane płucka. zagotować, potrzymać chwilę na małym ogniu. Podawać z chlebem albo ziemniakami.
Podziel się
oceń
0
0


niedziela, 26 października 2014

Licznik odwiedzin:  4 383  

Archiwum

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 4383

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl